De club

Club geschiedenis van Just Ridin'

Onze mtb-club vond zijn wortels in de Waasmunsterse bossen in 1995. Enkele bikers die daar regelmatig doolden, waren niet te bedeesd of onvriendelijk om elkaar te groeten, eens een babbeltje te slaan en ten slotte er samen op uit te trekken. Deze onderonsjes werden in een clubstructuur gegoten: 'De Jumpers'. Plaats van afspraak elke zondagmorgen was en is nog steeds fietsenwinkel 'DIMA' a.k.a. 'den Baeck'.

Bij een club hoort ook een uniformpje. Misschien bestond de eerste lichting bikers vooral uit een aantal mislukte vissers. Feit is dat de clubkleuren zeer sterk naar Middellandse Zee-blauw neigden. Ter wille van een sponsor in houten tuinhuisjes werd het abrupt fel geel-groen. En met de komst van artistieker mtb-talent ontstond het eigen ontwerp waarin we ons vandaag nog elke keer met fierheid verkleden.

 

....

...

Het uit wishful thinking geconcipieerde 'De Jumpers' werd na een tijdje ook geƫvalueerd. Aangezien het gemiddelde clublid toch niet zo'n groot mtb-capriolen-acrobaat bleek te zijn, zouden we voortaan als 'Just Ridin'' rondtoeren. En dat is ten slotte wat we elke zondagmorgen in groep doen: rijden. Soms rustig, vaak snel... Vaak rechtop blijvend, soms niet... Soms zonder vuil te worden, vaak niet... Maar altijd blij dat we erbij mogen zijn!

 


Enjoy your ride!!