Toertocht

 

Wordt het op 21 Juli fantastisch mtb-weer in Waasmunster?

Dat kunnen we nu nog niet beloven. Maar eigenlijk doet dat er ook niet zo heel erg toe... in Waasmunster althans!

Mogen wij het u kort historisch en geologisch verklaren?

Omdat onze voorouders beslisten een dorpskern te stichten in wat nu Waasmunster heet, bestrijkt dat dorpje een groot deel van de noorderhelling langs de Durmevallei tussen Lokeren en Temse. Deze helling heet een 'cuesta' en bestaat hoofdzakelijk uit zandgrond.

Dat zorgt bij lange droogte voor een aantal mulle en technisch en fysiek lastige mtb-stroken (je waant je in de zeeduinen), en bij kwakkelweer... voor een uitstekend berijdbaar parcours.We persen opnieuw die helling uit tot 150 hoogtemeters op de langste tocht. Een unicum in het Waasland!Wat we daarnaast nog bieden?

3 afstanden: 30, 40 en 50 km, veel singletrackskes, de voornoemde cuestahellinkjes, schone technische stukjes, bevoorrading, afspuitstand en douches , inschrijven tussen 8u30 en 10u30.

Vertrek Statiekermis in de Stationsstraat te Waasmunster. Maar ook zonder GPS vind je dat zonder problemen: vanaf de afrit Waasmunster op de E17 staan er pijlen naar het vertrek. En ook als je van Dendermonde of Hamme komt, wijzen zij de weg.

Voor bijkomende of last minute informatie kan je het forum van www.mountainbike.be raadplegen of bellen naar 052/46.03.74.

 

Afstanden: 30, 40 en 50 km
Inschrijvingsgeld: 3.50 € of 4 €


Startplaats:
Tent Statiekermis Stationsstraat
9250 Waasmunster

Bereikbaarheid - routebeschrijving:

Via E17 vanuit Gent:
Neem afrit 13 'Waasmunster' en sla rechts af richting Waasmunster. Volg deze baan bergaf tot aan de stoplichten. Sla hier links af .

Via E17 vanuit Antwerpen:
Neem afrit 14 'Hamme, Sint-Niklaas, Hulst'. Houdt hiervoor reeds rechts aan, want de autostrade splits reeds voor Sint-Niklaas in twee, zie dat je hier de rechtse parallelbaan van autostrade neemt.
Eens de afrit genomen, sla linksaf, richting Hamme en sla meteen beneden weer de eerste straat rechts in en volg deze dan kom je in de Stationsstraat .


Enjoy your ride!!